(Traucere automata cu Google Translate din Original Engleza)

Când lemnul este ars în aer liber, acesta este redus la cenușă. Cu toate acestea, dacă este încălzit într-un vas închis sau într-un mediu etanș, este pirolizat sau transformat prin acțiunea căldurii, lăsând în urma cărbunelui. În timpul acestui proces de carbonizare, se emite fum. Dacă acest fum este răcit, poate fi colectat un lichid. Acest lichid, dacă este lăsat să stea, se va separa în trei straturi distincte așa cum se arată în Figurile 1. Un lichid uleios ocupă stratul superior, în timp ce gudronul gros se așază pe fund. Stratul de mijloc constă dintr-un lichid transparent, galben-maroniu, denumit în mod obișnuit oțet din lemn brut.
                                             
Până recent, cărbunele și oțetul de lemn au fost folosite în principal în alte zone decât agricultura. Carbunele a fost folosită în agricultură, desigur, precum și în tratarea apelor reziduale și lustruirea metalelor. Oțetul din lemn a fost utilizat într-o varietate de moduri, inclusiv ca ingredient în medicamente, un aditiv pentru hrana animalelor, un deodorizant, un mordant în procesul de vopsire, un facilitator în procesul de fermentație, un filtru în tratarea apelor uzate și o materie primă în diverse alte industrii. Cu toate acestea, recent, agricultorii și cercetătorii agricoli au fost în căutarea utilizării cărbunelui și a oțetului de lemn ca alternative la substanțele chimice în îmbunătățirea randamentului culturilor și controlul dăunătorilor. Conform cercetărilor recente și studiilor de teren, următoarele sunt câteva dintre avantajele utilizării cărbunelui și oțetului din lemn în agricultură.

Beneficiile utilizării cărbunelui 1. Datorită faptului că cărbunelui este foarte poros, acesta este un filtru eficient de aer și apă și absoarbe și reține ușor umezeala. Prin urmare, îmbunătățește și caracteristicile fizice ale solului, cum ar fi permeabilitatea la apă și retenția apei. 2. Dacă se aplică cărbune pe sol, crește cantitatea de microbi utili, cum ar fi mycorrhiza arterială veziculară. Ca urmare, plantele dezvoltă sisteme de rădăcini mai puternice, iar deteriorarea prin lovituri și insecte este scăzută. 3. În sere, cărbunele absoarbe amoniacul și alte substanțe chimice nocive care se acumulează în timp. 4. Carbunele constă dintr-o varietate bine echilibrată a mineralelor, inclusiv calciu și bor. Datorită procesului de carbonizare, aceste minerale există într-o formă pe care plantele o pot absorbi cu ușurință. 5. Amestecarea cărbunelui cu gunoi reduce mirosurile ofensive și facilitează procesul de compostare.

Avantajele oțetului din lemn Oțetul din lemn are o varietate de efecte benefice care rezultă din faptul că este alcătuită dintr-o varietate de minerale, compuși și acizi. Cercetătorii au descoperit că oțetul din lemn constă din mai mult de 200 de ingrediente diferite. Cea mai obișnuită componentă a oțetului din lemn, cu excepția apei, este acidul acetic, care reprezintă 3 până la 7% din totalul ingredientelor și 50-70% din materia organică. În plus față de acidul acetic și alte oțeturi organice, oțetul din lemn brut constă, de asemenea, din aproximativ 5% fenoli și mai multe procente de diferite tipuri de alcool, inclusiv metanol și etanol. Cercetătorii au descoperit că efectele benefice ale oțetului din lemn în aplicațiile agricole includ: 1. Pulverizarea oțetului de lemn diluat pe frunzele plantelor mărește vitalitatea și îmbunătățește calitatea culturilor. 2. De asemenea, pulverizarea ajută la controlul insectelor dăunătoare și a anumitor tipuri de boli ale plantelor. 3. Oțetul din lemn și substanțele chimice agricole sunt complementare. Eficacitatea utilizării lor împreună este mai mare decât utilizarea fiecăruia singur. 4. Dacă oțetul de lemn este aplicat în sol sau amestecat în acesta în concentrații mari, acesta inhibă viermii de grâu și bolile de sol. În concentrații scăzute sau în timp ce se află în procesul de rupere în sol, crește cantitatea de microbi utili. 5. Oțetul din lemn ajută plantele să își dezvolte rădăcinile puternice. 6. Amestecarea oțetului din lemn cu bălegar reduce mirosurile și facilitează compostarea. Oțetul din lemn are o varietate de alte beneficii. De exemplu, dacă este amestecat cu hrana pentru animale, aceasta îmbunătățește calitatea cărnii. Unele utilizări specifice ale oțetului de lemn în combaterea stricăciunilor și a insectelor.
Cum se formează oțetul din lemn Pentru a înțelege mai bine componentele oțetului din lemn și cum funcționează, poate fi util să știi cum se formează.

Principalele ingrediente din lemn sunt fibrele de celuloză, hemiceluloză și lignină. În plus, există cantități mici de compuși, cum ar fi taninul.
Când acești compuși sunt pirolizați, adică într-un mediu etanș, se formează noi compuși. Tipurile de compuși formate depind de temperatura focului. În timpul procesului de carbonizare a lemnului, celuloza pirolizează mai întâi la aproximativ 275 de grade Celsius. Ulterior, piroliza ligninei începe la 375 de grade, devenind cea mai intensă la 600 de grade. (Același tip de proces apare atunci când compostul este făcut din paie unde descompunerea de către microbi apare mai întâi în celuloză și mai târziu în lignina mai greu). Etapele procesului de carbonizare pot fi observate prin monitorizarea fumului pe măsură ce acesta părăsește cuptorul de cărbune. Inițial, sunt emise vapori de apă albe deoarece majoritatea umezelii din lemn sunt evacuate. Apoi, se produce un fum acrid, rezultat al pirolizei hemicelulozei. Mai târziu, deoarece începe piroliza celulozei, se emite un fum pungent. În cele din urmă, pe măsură ce începe piroliza ligninei, fumul care iese din cuptor se transformă într-o culoare alb-violetă, ca și fumul unei țigări. Atunci când se colectează oțet din lemn, ar trebui să fie evitate ambele etape, etapa de vapori albe, etapa și ultimul fum purpuriu. Prima etapă conține prea multă apă, iar fumul emis în timpul temperaturii înalte, ultima etapă, conține cantități mari de gudron. Prin urmare, otetul din ambele etape este inadecvat pentru agricultură. Diferitele ingrediente din lemn produc compuși diferiți în oțet din lemn. De exemplu, acizii organici, cum ar fi acidul acetic și diferite tipuri de alcool, rezultă din piroliza celulozei și hemicelulozei. Piroliza ligninei produce fenoli. Diferența majoră între oțetul din lemn și oțetul comestibil este faptul că otetul din lemn include ingrediente rezultate din piroliza ligninei. Printre aceste ingrediente se numără un compus utilizat în medicină, gualacol de etil. Sunt incluse, de asemenea, substanțele cancerigene suspectate, 3,4-benzopiran și 1,2,5,6-dibenzantracen metilcolinren. Cu toate acestea, acești compuși nu vor fi produși dacă temperatura de carbonizare este menținută sub 425 de grade. Din acest motiv, temperatura cuptorului trebuie monitorizată cu atenție la colectarea oțetului din lemn. În plus, este ușor de îndepărtat aceste substanțe potențial dăunătoare în procesul de distilare, deși distilarea excesivă va elimina, de asemenea, multe gudroane utile în aplicațiile agricole.

Efectele benefice multiple ale oțetului de lemn Așa cum am menționat mai sus, oțetul din lemn constă dintr-o varietate de ingrediente rezultate din piroliză. Acest amestec de ingrediente este ceea ce face otetul din lemn eficient. Spre deosebire de substanțele chimice agricole care se bazează pe unul sau două „ingrediente active”, în oțetul din lemn, diferite ingrediente se intersectează între ele. Dacă oțetul de lemn urma să fie comparat cu un medicament, s-ar putea numi un medicament pe bază de plante. Rezistența sa nu provine dintr-un singur ingredient, ci din efectele multiple ale diferitelor ingrediente. Această combinație de ingrediente oferă oțetului din lemn multiple efecte benefice, inclusiv capacitatea de a controla bolile și dăunătorii, de a crește microbii și de a facilita creșterea rădăcinilor. Cu toate acestea, detalii despre modul în care diferitele substanțe din oțetul de lemn lucrează împreună sunt insuficiente. De exemplu, deși acidul acetic, o componentă majoră a oțetului din lemn, are un efect bactericidal benefic atunci când este pulverizat pe plante, otetul din lemn este mai eficient decât acidul acetic pe cont propriu. De asemenea, efectele benefice ale oțetului din lemn pe sol nu pot fi explicate pur și simplu prin scăderea temporară a pH-ului. Oțetul din lemn pare să faciliteze creșterea celulelor și în special să servească drept catalizator pentru creșterea diferitelor enzime și microbi care înconjoară procesele de fotosinteză, absorbția nutrienților și creșterea celulelor. Mai mult, deoarece oțetul din lemn are cantități mici de diferite tipuri de ingrediente permeabile, cum ar fi alcoolul, cetona și aldehida, este ușor de absorbit în plante. De asemenea, se dizolvă substanțele chimice agricole, facilitând astfel absorbția acestora.

Folosit în Moderation este cel mai bun. Este important ca oțetul din lemn să nu fie utilizat într-o formă prea concentrată. În acest sens, oțetul din lemn este ca vitaminele pentru om: utilizarea repetată a dozelor concentrate nu este mai eficientă și poate fi chiar mai dăunătoare decât utilizarea cantității prescrise.
Cum funcționează oțetul din lemn. Gradul de concentrare determină dacă oțetul din lemn distruge microbii de sol sau facilitează creșterea acestora. În concentrații mari, oțetul din lemn are un efect puternic germicidal datorită acidității sale ridicate și prezenței ingredientelor germicide, cum ar fi metanolul și fenolul. Microbii uciși în primul rând de oțetul din lemn sunt bacilii care nu au spori și niște hifomicete care sunt slabe în acid. Cu toate acestea, atunci când oțetul de lemn este diluat de 20 de ori, crește foarte mult concentrația microbilor. Se crede că acest lucru se datorează în primul rând efectelor acidului acetic în oțetul din lemn. Plantele și microbii produc o substanță numită acetil coenzima din ajutorul acetic. Acetil coenzima în sine este apoi transformată în diferite substanțe care facilitează creșterea plantelor și a microbilor. Bacilii cu spori (inclusiv actinomice) și multe tipuri de mucegaiuri cresc rapid, deoarece se hrănesc cu substanțele nutritive din oțetul din lemn. În termen de o săptămână de la pulverizarea oțetului de lemn pe sol, suprafața și interiorul solului sunt acoperite cu mucegaiuri albe.
                                                        

Unele germeni și microbii folositori (microbii antibacterieni) sunt rezistenți la acizi, alții nu sunt. Pulverizarea oțetului de lemn pe sol tinde, în general, să crească densitatea microbilor utili, cum ar fi bacili și actinomici. Trichoderma crește, de asemenea, foarte mult. Acestea sunt microbii antibacterieni care sunt paraziți la Corticium rolfsii Curzi, bacili de ameliorare a răsadurilor (Rhizoctonia, Pythium), Sclerotinia și așa mai departe. Deși oțetul din lemn este de obicei capabil să reducă bolile solului prin capacitatea sa de a distruge nicrobii dăunători și de a încuraja creșterea celor utili, ocazional nu există microbi suficient de utili sau există prea mulți germeni rezistenți la acizi în solul original. În aceste cazuri, este important să aplicați compost împreună cu oțetul din lemn. Compostul introduce astfel de microbi utili. Astfel de schimbări în biota sau microbi nu numai că inhibă bolile solului, dar ajută plantele să se rădăcească bine și să crească puternic. Oțetul din lemn ucide de asemenea viermii de viermi. Deși motivul nu este clar, se presupune că otetul din lemn nu are numai un efect toxic asupra viermilor înșiși, ci și mărește numărul de prădători de viermi.

Oțetul de lemn completează substanțele chimice din agricultură În ceea ce privește bolile de tulpini și frunze, mulți cercetători susțin că oțetul din lemn are un efect germicidal direct și un efect profilactic indirect prin schimbarea biotei pe suprafața frunzelor. Atunci când frunzele sunt acidulate temporar, acestea previne creșterea germenilor. Cu toate acestea, beneficiul cel mai vizibil al pulverizării oțetului din lemn pe frunze este capacitatea oțetului de a întări rezistențele naturale ale plantelor la boli și de a spori permeabilitatea produselor chimice agricole. Mulți cercetători subliniază faptul că frunzele pe care este pulverizat oțetul din lemn devin mai lucioase și mai verzi. Ei postulează că acest lucru se datorează faptului că anumite tipuri de esteri din oțetul din lemn măresc nivelurile de clorofilă și stimulează fotosinteza. Se presupune, de asemenea, că ele ajută la sinteza zaharurilor și a aminoacizilor. Ca urmare, pe lângă creșterea vitalității frunzelor și, prin urmare, rezistența la boli, oțetul din lemn poate, de asemenea, îmbunătăți gustul produselor agricole. În plus, oțetul din lemn crește permeabilitatea produselor chimice agricole în frunze. Astfel de substanțe chimice se dizolvă, de obicei, cel mai ușor în acizi cu o valoare a pH-ului de la 4 la 5. Prin urmare, atunci când sunt pulverizați împreună cu oțet de lemn, devin mai eficienți. În acest fel, cantitatea de substanțe chimice agricole utilizate și frecvența cu care sunt utilizate pot fi deseori reduse la jumătate. Cu toate acestea, substanțele chimice alcaline nu pot fi amestecate cu oțet din lemn deoarece reacționează negativ cu acizii din oțet.

Creșterea nivelului de zahăr și stimularea creșterii Un alt avantaj major al oțetului din lemn este că pare să ajute enzimele și microbii care facilitează creșterea celulelor plantelor și alte reacții utile. În timp ce acest mecanism este neclar științific, mulți cercetători susțin că pulverizarea oțetului din lemn face ca plantele să se rădăcească mai ferm, să ajute frunzele să crească mai mari și mai pline, să contracareze azotul excesiv, să stimuleze metabolismul plantelor și să crească nivelurile de zahăr. Se presupune că plantele sunt afectate favorabil de oligoelemente în oțetul din lemn sau alte substanțe produse atunci când otetul de lemn este descompus prin procesul fotosintetic. Pulverizarea oțetului de lemn diluat de 500 până la 1000 de ori și îmbunătățirea gustului fructelor care nu sunt foarte dulci datorită fotosintezei slabe care rezultă din lipsa soarelui sau a solului sărac. Acest efect se presupune că se datorează rolului oțetului de lemn ca coenzima. De asemenea, se presupune că este legată de prezența esterilor în oțetul din lemn. Etilul acidului elarenic, de exemplu, beneficiază de creșterea ridichei și de varza chineză. Astfel de esteri din oțet de lemn ca acetat de metil și formiat de metil au, de asemenea, un puternic efect de accelerare a creșterii asupra plantelor.

Oțetul din lemn ajută la îngrășăminte La fel ca otetul din lemn crește eficacitatea pesticidelor și a erbicidelor, crește și eficiența îngrășămintelor. Acest lucru se datorează faptului că oțetul din lemn completează atât îngrășământul, cât și nutrienții existenți în sol. De exemplu, a fost înregistrată în aplicațiile de oțet din lemn în creșterea ceaiului, care crește de trei ori nivelul acidului fosforic utilizabil. Rădăcinile plantelor secretă acizi organici care dizolvă și absorb acidul fosforic în sol și se crede că acizii organici din oțetul de lemn au același efect.
Compostarea cu oțet de lemn Oțetul din lemn poate accelera fermentarea materiei organice în timpul compostării și, în multe cazuri, poate reduce la jumătate perioada de fermentație. Deși prea mult oțet din lemn poate fi dăunător datorită efectului său fungicid, concentrațiile scăzute măresc efectiv cantitățile de mucegaiuri utile, bacilii și acțiunile actinomice și accelerează ruperea fibrelor mai dure. În acest fel, compostul nu numai că fermentează mai repede, dar și devine mai bun în calitate. Cercetările au arătat că anumite ingrediente din oțetul din lemn măresc concentrațiile de microbi care produc sau completează enzima Cellulază. Ingredientele care par a fi cele mai bune pentru cellulază sunt acizii, fenolii și în special carbonilii. Astfel, otetul din lemn acționează ca un facilitator și catalizator pentru creșterea enzimelor.

Din cauza porozității mari a cărbunelui și a suprafeței sale extrem de mari, are o capacitate mare de a absorbi gazul și umiditatea. Din acest motiv, cărbunele au fost utilizate în mod tradițional ca deodorizant, filtru sau purificator în aplicații variind de la țigarete până la tratarea apei. În cazul agriculturii, cărbunele au multe beneficii. Când este aplicat pe sol, acesta absoarbe gazele nocive. De asemenea, păstrează în sol azotul care altfel ar fi emis ca gaz de amoniac. Carbuneiul oferă, de asemenea, o casă pentru mulți microbi utili. Deoarece cărbunele nu conțin materie organică, saprofitele – care se hrănesc cu materie organică și care sunt tipul dominant de bacterii din sol – nu pot trăi în ea. Este dificil ca mucegaiurile să intre în cărbune, deoarece hrana lor este prea mare. Cu toate acestea, mișcările actinomice și bacili pot intra ușor. Deși cărbunelul în sine conține numai cantități foarte mici de minerale și fără azot, microbii care intră în mod obișnuit în primul rând sunt aceia ca azotobacter, care produc propriile substanțe nutritive prin fixarea azotului. Carbune, prin urmare, duce la o creștere a bacteriilor de fixare a azotului. Pe măsură ce azotul se acumulează în cărbune, plantele se înrădăcinează și există o creștere a bacteriilor, cum ar fi mycorrhiza vesiculară, care trăiesc în simbioză cu rădăcini. Veziculo-arbuscular bacteriile mycorrhiza își ia nutrienții din rădăcini și, în același timp, absoarbe acidul fosforic și mineralele din sol prin dispersarea acestuia. Acest lucru face ca aceste substanțe să fie mai ușor accesibile rădăcinilor. În plus, bolile solului par să fie reduse în prezența bacteriilor microbiană vezicular-arbusculară și a altor microbi de miocriză. Prin urmare, ca oțetul din lemn, cărbunele nu sunt nici îngrășăminte, nici chimice agricole. Cu toate acestea, acesta creează un mediu favorabil pentru creștere, completează efectele îngrășămintelor și reduce bolile.

Carbunele și oțetul din lemn Înmuierea cărbunelui în oțet de lemn înainte de aplicarea acestuia pe sol are un efect multiplicator asupra eficacității cărbunelui. Acest lucru este valabil mai ales pentru oțet și cărbune fabricat din același lemn. Carbunele are cantități extrem de mici de minerale care sunt foarte reactive (adică ionizează ușor), făcând cărbune foarte alcalin (pH 8-9). Înmuierea cărbunelui în oțet, care este acid, scade pH-ul la aproximativ 5,5, ceea ce face ca cărbunele să fie o casă mai bună pentru microbii folositori. Mulți cercetători susțin că aceeași „înmuiere” a cărbunelui poate fi realizată lăsându-l expus la ploaie timp de un an sau cam asa ceva. În orice caz, combinația de cărbune, care oferă un mediu favorabil microbilor utili și oțetului din lemn, care susține creșterea lor atât direct ca nutrient cât și indirect ca catalizator, îmbunătățește dramatic calitatea solului.
Comparând oțeturile de lemn În zilele noastre, diferite tipuri de oțet de lemn sunt vândute împreună și poate fi confuză cu privire la ce fel de oțet de lemn ar trebui să fie utilizate. Unele sunt de înaltă calitate, produse în mod tradițional de la cuptoare de cărbune; altele sunt produse prin metode scurte fără cuptoare. O problemă majoră pentru oțetul de lemn de calitate inferioară este faptul că poate fi făcută din lemn inferior și poate conține substanțe anorganice cum ar fi durere, insecticid, conservanți sau reziduuri din apa de mare. Următoarele sunt un ghid pentru a distinge oțetul bun de lemn de cele de calitate inferioară.

Oțetul din lemn cu gudron poate provoca probleme În funcție de utilizarea dorită a oțetului din lemn, utilizatorul trebuie să stabilească dacă oțetul din lemn brut, cu gume și rășini, este preferabil oțetului din lemn distilat. După cum sa menționat mai sus, dacă oțetul de lemn brut care iese din cuptor este lăsat să stea, acesta se separă în trei straturi: în partea de sus este un ulei ușor, cum ar fi terpen; pe partea inferioară este gudronul lipicios din lemn; și între acestea se află oțetul din lemn rafinat. Aceste straturi sunt împărțite în soluții solubile în apă și solubile în ulei. Lichidul solubil în apă este oțetul din lemn. Uleiul ușor și gudronul de lemn sunt solubile în ulei, dar sunt separate deoarece primul este mai ușor decât oțetul, acesta din urmă fiind mai greu. Oțetul din lemn conține, de asemenea, cantități mici de gudron, dar deoarece această gudronă conține adesea ingrediente utile și este dificil de îndepărtat, de obicei nu este filtrat. Cu toate acestea, oțetul din lemn care conține o mulțime de astfel de gudron nu este bun pentru agricultură. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când este pulverizat pe frunze, gudronul se lipeste și le acoperă, blocând procesele normale de creștere. Deoarece este gras, gudronul slăbește frunzele și rădăcinile, restrânge diferențierea rădăcinilor și le poate ucide formând o membrană peste ele. Prin urmare, este important ca numai oțetul din lemn, care a fost îndepărtat de cele mai multe rășini de gudron, să fie utilizat în agricultură. Oțetul din lemn continuă să se schimbe în timp. Formaldehidele conținute în oțeturi din lemn formează rășini prin polimerizarea cu fenoli. Ele formează apoi gudron, majoritatea care se scufundă în fundul vasului. Totuși, acest proces de rășinăificare continuă mai mult de o lună de la colectarea oțetului. Din acest motiv, oțetul de lemn de înaltă calitate, stabilizat, este de obicei lăsat să stea pentru aproximativ un an înainte de a fi separat și, la minim, oțetul din lemn trebuie lăsat să stea cel puțin o lună. Dacă colectați oțet de lemn de unul singur, ar trebui să separați gudronul, menținându-l încă câteva luni și utilizând doar lichidul galben-maro transparent din stratul de mijloc. Alternativ, după cum se va explica mai târziu, puteți elimina gudronul prin amestecarea în pulbere de cărbune. În general, atunci când cumpărați oțet de lemn pe piață, ar trebui să alegeți unul transparent. Oțetul care conține mai mult de 1% gudron nu este transparent.
Conținutul de gudron depinde de tipul de lemn și de metoda de obținere a cărbunelui. Există multe tipuri de cărbune. În cele dintâi, cuptoarele tradiționale de cărbune și folosite și materialele sunt în primul rând copaci cu păduri largi. Oțetul din lemn de la sistemele de retorturi Explocom GK poate fi ușor separat și rafinat. Oțetul din lemn fabricat din cuptoare de cărbune în munți nu este relativ sigur.

Cum să clarificați conținutul de gudron. Oțetul din lemn realizat în orașe conține adesea o mulțime de gudron datorită faptului că o coajă și un rumeguș mare dacă este folosit. De asemenea, este adesea realizată prin metoda de distilare uscată de calitate inferioară, care utilizează mai degrabă căldură externă decât căldura produsă prin carbonizarea lemnului în sine. Gudronul într-o astfel de oțet nu poate fi eliminat pur și simplu prin menținerea stării și filtrarea, dar trebuie separat folosind o tehnică de rafinare mai înaltă pentru a lăsa ingredientele utile în spatele lor. O modalitate de a clarifica cât de multă gudronă este în oțetul din lemn este să vezi dacă este transparentă sau nu. Oțetul din lemn este uneori făcut artificial și prin dizolvarea gudronului în metanol și amestecarea acestuia cu acid acetic. Oțetul artificial este identificabil deoarece, spre deosebire de oțetul natural, nu este transparent. Este ineficientă, dacă nu dăunătoare, în aplicațiile agricole și ar trebui evitată. O altă modalitate de a distinge oțetul rafinat de oțet adecvat pentru agricultură, de la oțet de calitate inferioară, oțet artificial sau brut, este de a observa schimbarea pH-ului său, așa cum este diluat în apă. PH-ul oțetului inferior se ridică constant, pe măsură ce este diluat, până când acesta atinge aproximativ pH 7 la o diluție de 1000 până la 1. Pe de altă parte, pH-ul otetului rafinat de înaltă calitate începe la aproximativ 3, dar începe să crească rapid înainte de a crește mai treptat. Acest lucru se datorează faptului că valoarea pH a gudronului tinde să crească în mod constant în timp ce este diluat.
Alte substanțe nocive din oțetul de lemn Alte substanțe nocive decât gudronul pot fi amestecate cu oțet din lemn. Următoarele sunt unele dintre cele mai problematice:
Oțetul din lemn de terpene produs din cărbune din conifere conține terpenă care este dăunătoare plantelor și, prin urmare, trebuie eliminată. Terpenă, ca uleiul, plutește în partea superioară a oțetului de lemn, deoarece are o greutate specifică ușoară. De asemenea, are un miros puternic. Prin urmare, este ușor de identificat și poate fi îndepărtat de pe stratul superior al lichidului.

Impuritățile din echipamentele de colectare Pe lângă contaminanții care provin de la lemn, impuritățile pot proveni de asemenea din echipamentele de colectare. De exemplu, uneltele de fier nu ar trebui utilizate. Dacă se utilizează un tambur sau o țeavă de fier, oțetul devine negru pe măsură ce oxidează metalul. Cel mai bine este să evitați oțetul din lemn fabricat în recipiente metalice, cum ar fi fierul și zincul, precum și cel fabricat în anumite tipuri de vinil. Dacă vă creați oțetul propriu de lemn, asigurați-vă că utilizați un vas rezistent la acizi sau un rezervor de rășină sintetică, cum ar fi cele utilizate în agricultură.

Cum se folosește oțetul de lemn – pulverizarea Cele două scopuri principale ale pulverizării oțetului pe frunze sunt: ​​1. Accelerarea metabolismului plantei și creșterea calității sale generale – efecte care decurg din rolul oțetului ca facilitator de fermentație și catalizator. 2. Să permită produselor chimice agricole să permeze mai bine frunzele și țesuturile vegetale, sporind astfel eficiența lor. Deși oțetul din lemn are un efect germicidal și insecticid, nu trebuie utilizat cu aceleași așteptări ca și produsele chimice agricole. Eficacitatea sa constă în faptul că este un catalizator pentru fermentație și un balsam pentru sol. Ca și produsele chimice agricole, aceasta nu este mai eficientă și probabil mai dăunătoare, când este utilizată în cantități mari decât atunci când este aplicată în doze prescrise.

Linii directoare privind utilizarea oțetului din lemn: Frecvența Pentru a îmbunătăți calitatea culturilor, sunt adoptate următoarele standarde pentru pulverizarea oțetului din lemn: Asia, Brazilia, SUA și Europa. Oțetul din lemn se aplică de 2 sau 3 ori sau o dată la 15-20 de zile, în timpul perioadei de vegetație, până la aproximativ 15 zile înainte de recoltare. Aplicând înainte de recoltare, esterii din oțetul de lemn accelerează fermentarea aminoacizilor și a zahărului. În cazul tangerinelor, otetul din lemn trebuie aplicat copacilor umbrite sau atunci când nivelurile de zahăr din fructe sunt de așteptat să fie scăzute din cauza vremii tulbure. Oțetul din lemn încurajează producția de zahăr și aminoacizi și îmbunătățește aroma. Pentru legume, pulverizarea înainte de recoltare îmbunătățește gustul și calitatea și poate întârzia răsucirea. Pentru fructele și legumele de frunze care sunt recoltate pe o perioadă lungă de timp, se aplică oțet de lemn de 2 sau 3 ori la fiecare 15-20 de zile, începând imediat după începerea timpului de recoltare. Pentru pomi fructiferi, o dată ce fructele au ajuns la maturitate și începe să se coacă – în cazul tangerinelor, chiar înainte de a începe colorarea – aplicați oțet de lemn 1 0r 2 ori la fiecare 20 de zile până la 15-20 de zile înainte de recoltare.

Linii directoare privind utilizarea oțetului de lemn: Concentrații Standardul general acceptat pentru aplicarea oțetului din lemn este la o diluție între 300 la 1 și 1000 la 1. Concentrațiile sub 300-la-1 pot afecta plantele care au ca rezultat următoarele simptome: 1. Pete pe frunze; 2. Creșterea plantelor se oprește temporar; 3. Creșterea este accelerată, întârziind maturarea fructelor. Simptomele 1 și 2 sunt rezultatul deteriorării cauzate de acidul organic în oțetul din lemn. Simptomul 3 este cauzat de efectul oțetului de lemn ca catalizator, accelerând metabolismul și facilitând absorbția rădăcinilor. În orice caz, oțetul din lemn trebuie aplicat doar la câteva plante pe o bază experimentală și observat timp de 3 până la 4 zile înainte de aplicarea pe întreaga cultură. Ar trebui folosit cu o atenție specială pentru culturile sensibile la substanțele chimice agricole și la plantele cu frunze moi

Cum se utilizează cu substanțele chimice agricole Chimicalele agricole (A.C.) se dizolvă foarte ușor și eficacitatea lor este mai mare dacă sunt amestecate în soluții de pH4-5. Prin urmare, amestecarea A.C. în soluții de oțet de lemn diluat de 500-1000 de ori face cea mai bună utilizare a acestor substanțe chimice și permite agricultorilor să reducă dozele globale. Mulți fermieri din lume au redus în jumătate cantitatea de A.C. folosită în acest fel. În plus, nu este nevoie de „dispersoare” – aditivi folosiți pentru a face ca A.C. să adere mai bine la frunze și suprafețe de plante – deoarece gusturile și rășinile lipicioase din oțetul din lemn servesc acestui scop. Cu toate acestea, după cum sa menționat mai sus, oțetul din lemn nu poate fi utilizat cu substanțe alcaline A.C., cum ar fi substanțele sulfuroase sau amestecul bordeaux.
Cum se utilizează oțetul de lemn – Aplicarea pe sol Ca parte a ameliorării solului: Prin aplicarea oțetului de lemn pe sol, pot fi obținute următoarele beneficii: 1. Se vor diminua daunele cauzate de bolile și insectele din sol. 2. Oțetul din lemn îmbunătățește eficacitatea îngrășămintelor și a îngrășămintelor, facilitând absorbția plantelor. 3. Oțetul din lemn scade daunele provocate de sarea excesivă. Bineînțeles, cu excepția efectului său asupra viermei și a umezelii plantelor, oțetul de lemn utilizat de-a lungul timpului are un efect imediat asupra calității solului. Mai degrabă, aceasta ar trebui utilizată împreună cu alte inputuri ca parte a unei strategii generale de ameliorare a solului. Acest lucru este valabil mai ales pentru solul care a fost degradat de ani de tehnici de cultivare rău și o dependență prea mare de substanțe chimice. Prin urmare, oțetul din lemn trebuie utilizat împreună cu alte materiale de înaltă calitate de îngrășăminte, compost, amestecuri argilo-minerale și produse chimice agricole, ca parte a unei strategii pe termen lung de menținere a calității solului.

Aplicați oțetul de lemn cu cel puțin o săptămână înainte de plantare Imediat după aplicarea oțetului din lemn în sol, acidul organic din oțet reacționează cu substanțe alcaline din sol și generează monoxid de carbon. Monoxidul de monoxid este un pericol pentru organisme, deși are efect germicidal. În cantități mai mari, se poate deteriora rădăcinile plantelor, determinându-le să-și piardă capacitățile de absorbție și, în cel mai rău caz, să se lignifice (transforma în lemn) sau să putrezească. De-a lungul timpului, CO se transformă în CO2, privând solul din o parte din oxigen. Influența CO rămâne în sol timp de aproximativ o săptămână, deci plantarea ar trebui amânată până la aproximativ o săptămână după aplicarea oțetului din lemn. Dacă se aplică oțet din lemn cu 5 părți de cărbune, deteriorarea menționată mai sus poate fi evitată. Oțetul din lemn de înaltă calitate, fabricat în mod tradițional, poate fi folosit în mod repetat, cu puțină pericol de contaminare a solului sau de acidifiere din cauza acumulării de reziduuri. Acest lucru se datorează faptului că componentele oțetului de lemn se rup în general în sol într-o lună. Acizii organici din oțetul de lemn, spre deosebire de acidul sulfuric sau acid clorhidric, se descompun cu ușurință. În ceea ce privește pH-ul, imediat după aplicarea oțetului de lemn, se reduce pH-ul cu aproximativ 0,5. Cu toate acestea, în decurs de o lună, se recuperează la nivelurile anterioare. Experimentele pe teren au arătat că, dacă se aplică 10 litri de oțet din lemn nediluat la un metru cub de sol, în ziua următoare pH-ul revine la aproape valoarea sa inițială și după 4 sau 5 zile pH-ul este complet restabilit.

Standardul de concentrare a oțetului din lemn În comparație cu concentrația pentru pulverizarea soluției de oțet din lemn pe frunze, concentrația de aplicare pe sol ar trebui să fie mai mare. În general, soluția trebuie să scadă pH-ul cu mai mult de 0,5. Soluțiile mai concentrate care diminuează pH-ul cu mai mult de 0,5 ar trebui să fie evitate deoarece acestea pot șoca plantele și solul. În multe țări, în scopul ameliorării solului, se folosesc în mod obișnuit concentrații de 30 la 1 în cantități de circa 6 litri pe metru pătrat. Pentru a steriliza solul, a combate viermi de anghilă sau boli ale solului sau unde s-au dezvoltat reziduuri de îngrășăminte chimice, ar trebui utilizate soluții mai concentrate. Standardul general pentru sterilizarea solului este faptul că otetul din lemn cu un pH de 3 și o greutate specifică de 1,014 trebuie diluat de 8 ori. Această soluție trebuie aplicată la o viteză de 1 litru pe metru pătrat. Cu toate acestea, pentru vierii de anghilă, care pot fi deosebit de rezistenți la substanțele chimice agricole și care provoacă nodul rădăcină, în mod normal, este nevoie de 3-4 ani de aplicare a oțetului din lemn înainte de a fi eliminați. Pentru cultivarea legumelor, pulverizați soluția de la 30 la 1 înainte de a planta la aproximativ 6 litri pe metru pătrat. Solul trebuie să fie înmuiat la o adâncime de 50 cm. În timp ce acest lucru se poate face cel mai ușor după arat, poate fi făcut și înainte. Un punct important în aplicarea oțetului de lemn în sol este acela că, pentru ca acesta să fie cel mai eficient, acesta trebuie să se înmoaie bine în sol. Se recomandă metoda de injectare. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să scoateți duza unui pulverizator de putere (un instrument agricol folosit pentru a introduce și dispersa substanțe chimice în sol), a stabilit presiunea la 1-2 kg și introduceți-l în sol la o adâncime de 2- 3 cm. Intervalele dintre punctele de injectare trebuie să fie de 20-30 cm și să extindeți soluția de la punctul la o rază de 15 cm.

Oțetul de lemn folosit cu Compost ca dezinfectant pentru sol Când folosiți oțet și compost împreună, compostul trebuie să se răspândească pe sol înainte de a aplica oțetul din lemn. Motivul pentru aceasta este faptul că oțetul din lemn poate ucide microbii utili (cum ar fi când se utilizează fungicide puternice, cum ar fi cloropicrina). Din acest motiv, compostul ar trebui să fie distribuit mai întâi, apoi oțetul de lemn aplicat și apoi ambele ar trebui să fie aratate împreună. Compostul și oțetul din lemn ar trebui de asemenea să fie utilizate numai după utilizarea dezinfectanților solului, cum ar fi cloropicrina. Deoarece otetul din lemn îmbunătățește calitatea solului după mai mulți ani de utilizare, dezinfecția solului nu va mai fi necesară. Pe terenurile afectate de viermi de anghilă, de boli ale solului sau de formare de săruri, ar trebui utilizată o soluție de concentrație mai mare, cum ar fi de exemplu 5-10 până la 1.

Pentru pomi fructiferi și plante în ghivece Pentru pomi fructiferi, irigați 10 puncte în jurul copacului în care cade ploaia și multe rădăcini mici cresc. Otetul din lemn trebuie diluat de 30-50 de ori și trebuie aplicat 500 litri la 1000 de metri pătrați (10 ha). Pentru plantele în ghiveci, amestecați oțetul cu sol și lăsați-l să stea 10-15 zile pentru a lăsa gazul din sol înainte de a umple vasul. Amestecarea în pulbere de cărbune de 1% îmbunătățește de asemenea calitatea uleiului

Utilizarea cărbunelui înmuiat în oțet de lemn După cum sa menționat mai sus, folosirea cărbunelui și a oțetului de lemn produs din același tip de lemn înmulțește eficacitatea oțetului ca agent de condiționare a solului și un catalizator enzimatic. În cazul folosirii împreună a cărbunelui și a oțetului de lemn, diluați oțetul de 5 ori, presărați-l pe cărbune și lăsați-l să se înmoaie bine. Din moment ce cărbunelui este foarte absorbit, pentru a face oțet inmuia în ea în mod egal, este nevoie de o cantitate destul de mare. După înmuiere, o reacție chimică între cărbune și oțet va încălzi cărbunele și le va usca. Când cărbunele se usucă până la punctul în care nu lasă umiditate pe mâini, este vorba de oțet de lemn de aproximativ 20% și sunt gata de utilizare. Atunci când se înmoaie oțet în cărbune, nu este necesar să se utilizeze cărbune împrăștiat, dar atunci când se aplică pe sol, acesta trebuie zdrobit. Dacă înmuierea cărbunelui cu oțet este prea supărătoare, cărbunele pot fi răspândite numai pe sol, iar mai târziu sunt presărate cu oțet din lemn. O concentrație de oțet din lemn diluată de 5-30 ori ar trebui să fie acționată în justiție. Amestecul de cărbune / oțet ar trebui apoi să fie arat în sol.

Utilizarea pentru fabricarea compostului După cum sa menționat mai sus, oțetul din lemn accelerează compostarea, dublând de multe ori viteza de fermentare. Acest lucru este valabil mai ales pentru gunoi de porc și găini de pui. Datorită faptului că fermentația se produce mult mai repede și temperaturile sunt mai mari, trebuie acordată o atenție sporită amestecării, re-pilonării și udării compostului. Acest lucru este valabil în special pentru compostul de rumeguș care conține mult lignină. În vara, de exemplu, compostul ajunge la o temperatură de 80 de grade Celsius după 4 zile cu ajutorul oțetului din lemn. În fabricarea compostului se utilizează oțet din lemn diluat de 100 de ori și se presează pe compostul de fermentare. Aveți grijă să nu utilizați concentrații mai mari decât aceasta deoarece va steriliza compostul. Fermentarea compostului este completă atunci când se obține mirosul dulce al esterului.
                                      
Adăugarea cărbunelui face ca re-pilarea să fie inutilă Deoarece fermentația compostului continuă, oxigenul este consumat și descompunerea anaerobă preia. Cu toate acestea, descompunerea anaerobă produce compost de calitate scăzută. Pentru a evita acest lucru este necesar să se amestece frecvent și să se repoziționeze. Cu toate acestea, în cazul în care se amestecă cărbune de 30% în compost, o astfel de rebușire nu este necesară, deoarece cărbunele foarte poroase conțin mult oxigen. În plus, amestecarea cărbunelui 10% pulverizat în compost accelerează procesul de fermentare. Compostul care a fost tratat cu cărbune și oțet din lemn este mai capabil să prevină propagarea bacteriilor care provoacă boli ale solului, cum ar fi fuzarium. În același timp, accelerează creșterea actinomicelor. Pe baza acestei oțeturi de lemn puteți stimula creșterea plantelor care cresc prost sau care se dezvoltă anormal, de exemplu, cu tulpini prea lungi. Acesta poate ajuta plantele care nu rodesc în mod corespunzător din cauza unui exces de azot sau a căror rădăcini sunt afectate de concentrațiile ridicate de îngrășăminte chimice acumulate. Poate, de asemenea, să prevină bolile din sol și daunele viermilor de anghilă. Când culturile sunt afectate de boli ale rădăcinilor, aplicați oțet de lemn diluat de 100-200 ori la baza plantei, astfel încât să udați uleiul la o adâncime de 50 cm. Pentru roșii și castraveți, aplicarea a 1-2 litri de soluție de oțet din lemn pe plantă la bază poate îmbunătăți vitalitatea generală a plantei prin accelerarea dezvoltării rădăcinilor. În cazul unui vierme cauzat de viermele de anghilă care provoacă nodul rădăcină, puteți vedea semne de recuperare, în cel mai scurt timp, câteva ore după și în cel mai rău caz, a doua zi. Pentru plantele în ghivece, se toarnă o soluție diluată de 200 ori de 2-3 ori la fiecare 15-20 de zile după plantare, combinată cu udarea regulată. Pentru orez, oțetul din lemn poate contracara boala de ureche albă? o boală care rezultă din nivelurile excesive de azot. Pentru a aplica oțetul din lemn, scurgeți câmpul nedecorticat și irigați câmpul cu 500 de litri de soluție 30 la 1. După două zile, refuzați paddy-ul cu apă proaspătă. Acest lucru ar trebui să se facă în lunile de miere.

Oțet din lemn ca deodorant sau aditiv pentru hrana animalelor Adeziv pentru deodorarea lemnului Otetul din lemn are un puternic efect de dezodorizare, care poate ajuta crescătorii de bovine sau producătorii de lactate tulburați de plângerile venite din partea vecinilor despre mirosuri puternice. Presăriți o soluție diluată de 50 de ori pe dejecții și pe podeaua șeptelului. Repetați ori de câte ori este necesar.
Ca aditiv pentru hrana animalelor și a păsărilor de curte Oțetul din lemn poate fi utilizat ca aditiv pentru hrană. Are efect de ajustare a bacteriilor în intestine și de facilitare a absorbției nutrienților. Experiența a arătat că adăugarea oțetului de lemn la furajare conferă cărnii de pui o culoare roz roz și scade conținutul de apă la 3%, mărind calitatea generală a cărnii. La vacile de lapte, otetul din lemn ajută la prevenirea mastitei.

Numai oțetul din lemn de înaltă calitate, rafinat, colectat din cuptoare de cărbune, ar trebui utilizat ca aditiv la hrana pentru animale. Pentru a le amesteca în hrana pentru animale, lăsați otetul din lemn să se înmoaie în tărâțe de orez dezosate sau reziduuri de ulei de rapiță. Apoi adăugați-l la alimentarea cu un raport de 99-la-1. Acest amestec este util pentru majoritatea speciilor de animale.
O METODĂ UȘOARĂ DE COLECȚIE A VINEGARULUI DIN LEMN – cu tehnologie de retort Explocom GK.
Cât de mult poate fi colectat Oțetul din lemn? arată cât de mult poate fi colectat oțetul din lemn în procesul de carbonizare. Deși cantitatea depinde de conținutul de apă al lemnului sau de biomasă și de metoda de colectare, în general greutatea cărbunelui este de aproximativ 25% cea a lemnului original și greutatea oțetului de lemn brut este de aproximativ 30-40% cărbune. După rafinarea și îndepărtarea gudronului și a altor impurități, oțetul brut este redus cu încă 30-40%.
De exemplu, 100 kg de lemn produce 20-24 kg cărbune, aproximativ 30-35 kg oțet de lemn brut și 25-30 kg oțet rafinat, 15-20 kg tar- 5-6 kg ulei, 3-5 kg ​​alcool și 20-25 kg de gaz sintetic – Având în vedere greutatea sa specifică de aproape 1, rezultă un volum de circa 5 litri. Cu alte cuvinte, dacă este nevoie de 100 litri de oțet din lemn, trebuie folosite 280-320 kg de lemn sau biomasă.
Cea mai ușoară modalitate de a colecta oțet din lemn este realizarea cărbunelui în sistemul de retorturi Explcom GK.
Colectoare de oțet din lemn Principiul de bază pentru colectarea oțetului din lemn este de a folosi un fel de țeavă și container pentru răcirea, condensarea și colectarea fumului emis în procesul de carbonizare.
Timpul de colectare depinde de culoarea fumului După cum sa menționat mai sus, atunci când se colectează oțet din lemn este important să se acorde atenție culorii și temperaturii fumului. Pe măsură ce crește temperatura cuptorului, temperatura și culoarea fumului se schimbă. Fumul alb emis imediat după declanșarea focului ar trebui evitat din cauza conținutului său ridicat de umiditate, iar fumul violet purpuriu la sfârșitul procesului de carbonizare nu ar trebui colectat din cauza conținutului ridicat de gudron.
În general după colectare, oțetul din lemn brut trebuie păstrat încă mai mult de o lună sau un an în acest vas (Explocom are o tehnologie brevetată, cu acest proces poate fi accelerat întregul proces). După acel moment, se va separa în trei straturi: un ulei ușor în partea de sus, oțetul din lemn în mijloc și gudronul din lemn. După separarea oțetului, scoateți mai întâi dopul superior și scurgeți uleiul ușor. (În cazul unei nave widemouthed, se poate folosi o ladă). Apoi colectați otetul din lemn de la rădăcina de mijloc. În cele din urmă, scurgeți gudronul de lemn de la robinetul inferior. Pentru pulverizarea directă pe frunze, se folosește numai stratul mediu de oțet din lemn. Cu toate acestea, în cazul aplicării direct pe sol, stratul superior de ulei și oțet pot fi utilizate împreună. În ambele cazuri, uleiul și oțetul trebuie filtrate prin turnarea acestora prin lenjerie sau vată de sticlă. Dacă oțetul din lemn este rafinat în continuare cu cărbune pulverulent, acesta poate fi folosit cu o asigurare și mai mare. Pentru a face acest lucru, adăugați cărbune pulverulent 2-5% la oțetul din lemn și amestecați bine. La inceput, otetul din lemn se va transforma in negru, dar dupa doua zile va deveni transparent, pe masura ce ghirlanda se lipeste de carbune si se scufunda. Deoarece trage cu grijă gudronul în porii săi, cărbunele pudră pot fi aplicate ulterior pe sol fără efecte dăunătoare.

Cum se utilizează uleiul ușor și gudronul Cel mai simplu mod de a utiliza uleiul ușor și gudronul lipicios care este lăsat peste după rafinarea oțetului din lemn brut este de a le folosi ca și combustibil. Ambii arde bine pentru că sunt grași. Gudronul poate fi filtrat, diluat și apoi utilizat ca un mirositor. În plus, acesta poate fi folosit pentru a respinge centipedele și sulii aplicându-l la sol în jurul casei și acoperind-o cu sol. Nici uleiul ușor, nici gudronul nu cauzează poluarea, deoarece se descompun rapid.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *