De la diverse organice, prelucrate prin metode tradiționale de producție, care generează oțet de calitate din lemn adecvat pentru diverse aplicații în sectorul agricol:

                Se utilizează pentru prevenirea și eliminarea dăunătorilor din plante, cum ar fi furnicile albe, termitele, păduchii de plante, lăcustele maro, cicadele etc.

                Poate fi folosit ca absorbant pentru frunze, pentru a schimba eficiența substanței cum ar fi spray-urile foliare pulverizate pe frunze. Astfel ca substantele pot fi absorbite mai eficient prin porii de frunze g.

                Oțetul din lemn pulverizat pe plante se lipeste ferm pe plante de suprafață, precum și dăunători, reduce pierderile de substanțe pulverizate, spălate ușor și distribuite uniform pe frunze și tulpini.

                Stimulează creșterea plantelor ca particule de praf ale sprayurilor foliare de oțet de lemn pulverizate pe plante și frunze, coagulează și sunt bine absorbite în porii frunzelor, crescând astfel creșterea și randamentul plantelor.

Fag-stejar-rosu Bakau – are taninuri puternice și oțetul din lemn extras din acesta are un efect puternic gemicidal datorită acidității ridicate și prezenței ingredientelor germicide cum ar fi metanolul și fenolul. Microbii uciși pentru prima oțet cu oțet de lemn sunt bacili care nu au spori și niște hipomicece slabi în acid. Cu toate acestea, atunci când oțetul de lemn este diluat de 20 de ori, crește foarte mult concentrația microbilor din sol.

Plantele și microbii produc o substanță numită acetil coenzima din ajutorul acetic. Acetil coenzima în sine este apoi transformată în diferite substanțe care facilitează creșterea plantelor și a microbilor. Oțetul din lemn este de obicei capabil să reducă bolile solului prin capacitatea sa de a distruge microbii dăunători și de a încuraja creșterea celor utili.

Oțetul din lemn are un efect germicidal direct și un efect indirect, profilactic prin schimbarea biotei pe suprafața frunzei. Atunci când frunzele sunt acidulate temporar, acestea previne creșterea germenilor.

Beneficiul cel mai vizibil al pulverizării oțetului pe frunze este capacitatea oțetului de a întări rezistențele naturale ale plantelor la boli și de a spori permeabilitatea produselor chimice agricole. Linia de jos, oțetul din lemn este benefic pentru plante.

PENT CONCENTRAT

Beneficii

Enzime și fermentație

Dizpozit natural pentru plante.

Întărește rădăcinile și frunzele.

Creste cantitatea de fructe produse.

Suprafața microbiană a solului din punct de vedere biologic.

Mărește rezistența culturii la starea adversă.

O mai bună fotosinteză cu tulpini mai groase și mai puternice.

Îmbunătățește metaoblismul plantelor și contribuie la creșterea conținutului de zahăr din fructe.

Stimulează creșterea plantelor de rădăcini, tulpini, tuberculi, frunze, flori și fructe.

Oțetul din lemn este un produs sigur și fiabil

Oțetul din lemn este oțet de lemn pur (fluid de celule de copaci). Nu a fost condensat, diluat sau amestecat cu substanțe similare. Produsul se realizează prin plasarea soluției naturale de fum într-un rezervor de stocare, îmbătrânire pentru a condensa în mod natural și pentru a se usca, apoi filtrarea soluției cu carbon activat pentru rafinare (pentru a elimina impuritățile minime). Otetul din lemn organic este o oțet de lemn complet și curat.

Otrava slab derivată este periculoasă pentru animale și hrană

Fiți atenți la oțetul din lemn derivat din surse nespecificate sau din lemn. În timpul testării produsului pe cărbune, produsele din cărbune sunt clasificate pe tipuri de lemn. Produsele care nu sunt derivate dintr-un tip de copac sigur și produse nedefinite nu sunt permise să trateze ca cărbune. În mod similar, tipul de lemn utilizat ca materie primă în produsele din oțet din lemn trebuie să fie clar definit.

Recunoscând oțetul de lemn bun

Oțetul din lemn care conține elemente străine sau pare murdar când o cantitate mică este plasată într-un recipient din sticlă este de o calitate slabă. Un produs de bună calitate are un ton clar maro-gălbui până la roșu. Culoarea ar trebui să fie similară cu tot ce-i plăcea nuanța ceaiului negru, a berii sau a vinului.
Otetul din lemn nu trebuie să aibă miros ofensiv. Oțetul din lemn care are un miros puternic este un produs sintetic care conține o substanță cum ar fi acidul acetic glacial pentru a ajusta pH-ul.
Valoarea pH-ului ar trebui să fie în jur de 3. Temperaturile de extracție mai mari au ca rezultat valori acide mai mari.
Greutatea specifică a oțetului din lemn trebuie să fie de aproximativ 1.015 la o temperatură a lichidului de 15 ° C. Oțetul din lemn extras la temperaturi ridicate are o greutate specifică. Rețineți că gravitatea specifică variază foarte mult când metodele de producție diferă.
De asemenea, puteți identifica o oțet bun din lemn prin testarea în laborator. Oțetul din lemn este acceptabil dacă lichidul rămâne transparent în punctul neutru și dacă mirosul rămâne același cu mirosul inițial fără anomalii. Testul chimic trebuie să demonstreze că lichidul este celuloză (celuloză).

Liniile directoare pentru îndreptarea lemnului

Standardul general acceptat pentru aplicarea oțetului din lemn este diluția între 300 la 1 și 1000 la 1. Concentrațiile sub 300-la-1 pot afecta plantele care au ca rezultat următoarele simptome:

Pete pe frunze
Creșterea plantelor se oprește temporar
Creșterea este accelerată, întârziind maturarea fructelor.
Linii directoare privind utilizarea oțetului de lemn: Frecvența

Pentru a îmbunătăți calitatea culturilor, în Europa sunt adoptate următoarele standarde pentru pulverizarea oțetului din lemn.

FRUCTE. Oțetul din lemn se aplică de 2 sau 3 ori sau o dată la 15-20 de zile, în timpul perioadei de vegetație, până la aproximativ 15 zile înainte de recoltare. Aplicând înainte de recoltare, esterii din oțetul de lemn accelerează fermentarea aminoacizilor și a zahărului. În cazul tangerinelor, otetul din lemn trebuie aplicat copacilor umbrite sau atunci când nivelurile de zahăr din fructe sunt de așteptat să fie scăzute din cauza vremii tulbure. Oțetul din lemn încurajează producerea de aminoacizi de zahăr și îmbunătățește aroma.

Legumele pulverizati inainte de recoltare imbunatatesc gustul si calitatea si pot intarzia vindecarea.

Pentru fructele și legumele de frunze care sunt recoltate pe o perioadă lungă de timp, se aplică oțet de lemn de 2 sau 3 ori la fiecare 15-20 de zile, începând imediat după începerea timpului de recoltare.

Pentru pomi fructiferi, o dată ce fructele au ajuns la maturitate și au început să se coacă – în cazul tangerinelor, chiar înainte de a începe colorarea – aplicați oțet de lemn 1 sau 2 ori la fiecare 20 de zile până la 15-20 de zile înainte de recoltare.

Rata de utilizare:

Sterilizarea solului: diluat cu apă curată la un raport de 1: 50-100, pulverizat pe sol.

Reducerea infestării insectelor: diluată cu apă curată la un raport de 1: 300-500, pulverizare foilară sau irigare rădăcină.

Răsaduri: diluat cu apă curată la un raport de 1: 800-1000, pulverizare foilară sau irigare rădăcină (aplicată pentru prima dată la etapa a doua a frunzei) la intervale de 15 zile.

Plante cultivate și mature: diluate cu apă curată la un raport de 1: 500-700, pulverizare foilară sau irigare rădăcină la intervale de 15 zile.

Îmbogățirea solului: Se diluează otetul din lemn cu apă (raportul 1: 200 1 parte oțet de lemn și 200 părți apă) și se presară pe sol înainte de plantare. Rata de aplicare este de 50 litri de soluție la un compost.

Fertilizare: Se diluează o parte din oțet din lemn cu 200 părți apă și se pulverizează frunzele o dată pe lună. Raportul de diluare poate fi modificat la 300 de părți de apă pentru aplicațiile ulterioare.

Semințe de germeni: Se diluează o parte oțet din lemn cu 200 părți apă, apoi se înmoaie semințele timp de 24 de ore.

Pest respingator sau deodorizant: Se diluează o parte oțet cu 20 de părți de apă și se pulverizează planta cu ea sau tot substratul în cazul îndepărtării mirosului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *